Advocaat van Ivana Smit vraagt premier Maleisië om hulp

De uit Sittard afkomstige Ivana Smit kwam eind 2017 op mysterieuze wijze om het leven © Fotoo: Istock/instagram Ivana Smit
De advocaat van het overleden Sittardse model Ivana Smit doet een 'dringend beroep' op minister-president Anwar Ibrahim van Maleisië om zich persoonlijk in te zetten voor de zaak rond haar dood.
Advocaat Sébas Diekstra zegt dat de persoonlijke bemoeienis van de premier zal bijdragen aan 'gerechtigheid voor Ivana en haar familie.'

Hartverscheurende zoektocht

De 18-jarige Smit kwam in december 2017 om het leven in Maleisië. Ze viel daar uit een flatgebouw in de hoofdstad Kuala Lumpur nadat ze de avond had doorgebracht met een Amerikaans echtpaar. "Dit was het begin van een langdurige, hartverscheurende zoektocht van haar familie naar antwoorden", stelt Diekstra, die de Nederlandse nabestaanden bijstaat.

Moordzaak

Het onderzoek naar de dood van Smit is door justitie in Maleisië in 2019 aangeduid als moordzaak. "Nu vier jaar later heeft dit onderzoek van de politie nog steeds geen duidelijkheid gebracht voor de familie", aldus Diekstra op X. Komend najaar dient in Maleisië een civiele rechtszaak die de nabestaanden van het model hebben aangespannen tegen de politie. De familie van Smit vindt dat de Maleisische autoriteiten ernstig tekort zijn geschoten in het onderzoek.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!