Door huftergedrag gaat de deur dicht bij dierenpension Smakt

Het dierenpension in Smakt blijft maar de noodopvang sluit. © L1 (Peter Beeker)
De noodopvang bij Dierenpension Smakterheide gaat na bijna dertig jaar op slot. Eigenaren Coen en Trudy Goumans zijn helemaal klaar met het huftergedrag van veel baasjes.
"Vooral na corona is het erger geworden", vertelt Coen Goumans uit Smakt. "Eigenaren van weggelopen of in beslaggenomen honden en katten komen bij ons kwaad verhaal halen. Dat heeft wel eens geleid tot een schermutseling achter de balie. Daar hebben we echt geen zin meer in."

Kort lontje

Sinds jaar en dag brengt de Dierenambulance honden en katten naar de noodopvang in Smakt. Vaak zijn deze zwerfdieren wel gechipt, maar is de registratie niet ingevuld. "Het is nooit de schuld van de eigenaren vinden ze zelf. Sommige huisdierenbezitters hebben een enorm kort lontje."

Dierenambulance

Waar dieren in nood vanaf 1 januari naar toe moeten is de vraag. Coen Goumans: "Ik verwacht dat de Dierenambulance in Noord-Limburg veel verder moet rijden dan tot nu het geval was. Dat is heel vervelend maar wij hebben vorig jaar al aangegeven dat we stopten. Gemeentes zijn verplicht om met een oplossing te komen, maar dat is lastig."

Pension open

De noodopvang in Smakt gaat dicht maar Dierenpension Smakterheide blijft gewoon open. Voor Coen en Trudy is dat geen probleem. "We krijgen ook veel vragen wat er met de dieren gebeurt die nu nog bij ons in de opvang zitten. Daar zorgen we voor totdat ze ergens plek hebben gevonden", verzekert Trudy Goumans.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!