Explosieven in Berg aan de Maas en Beek waren zelfgemaakt

Onder een laag zand werd het explosief materiaal opgeblazen © Orange Media
De in de afgelopen dagen in Berg aan de Maas en Beek gevonden explosieven waren zelfgemaakt. Wat de eigenaren er mee van plan waren, is niet duidelijk. Dat meldt de politie vrijdag.
Woensdag werd onderzoek gedaan in een woning in Berg aan de Maas. Na de vondst van explosief materiaal werd de bewoner gearresteerd. Zo'n vijftien woningen rond de vindplek werden ontruimd. Rond dezelfde tijd werd in Geleen een alarmpistool en verdacht materiaal gevonden in een geparkeerde auto. De politie sprak van acties in een lopend onderzoek.

Tweede vondst

Donderdagmorgen werd het in Berg aan de Maas gevonden explosief tot ontploffing gebracht. Donderdagavond werd opnieuw explosief materiaal gevonden, in een woning in Beek. Ook dat is door de EOD opgehaald en tot ontploffing gebracht.

Geen vuurwerk

De politie gaf geen verdere informatie over het gevonden materiaal, alleen dat het niet om vuurwerk ging. Het onderzoek in Beek was volgens de politie een gevolg van de eerdere vondsten in Berg aan de Maas en Geleen.
De politie verwacht niet dat het nodig is op nog meer plekken onderzoek te doen. De rechter commissaris bepaalt vrijdag of de verdachte langer moet worden vastgehouden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!