Feestdagen vaak lastige dagen voor doven en slechthorenden

Archief: Gebarenrestaurant in 2018. © L1
Voor veel doven en slechthorenden zijn de feestdagen lastige dagen. Ze missen de gezelligheid en de tafelgesprekken. Daardoor voelen ze zich regelmatig buitengesloten of eenzaam. Het gebarenrestaurant moet daar verandering in brengen.
Deze avond werd donderdag voor de vijfde keer georganiseerd en er waren zo'n 150 gasten aanwezig.

Gebarenrestaurant

Cas Wolters, voorzitter van stichting Limburg Hoort Zo, organiseert het gebarenrestaurant voor mensen met een gehoorbeperking.

Docent

"Het was een belangrijke avond. Bij reguliere kerstavonden krijgen veel mensen met een gehoorbeperking lang niet alles mee en dat voelt best wel eenzaam. En bij deze avond is iedereen gelijk want gebarentaal is de voertaal", aldus Wolters. "Iedereen krijgt alle gesprekken mooi mee." Het bedieningspersoneel werd bijgestaan door een gebarentaal docent zodat bestellen geen enkel probleem was.
Wolters is erg trots op het gebarenrestaurant. "Het was een jubileumavond, want de avond werd dus voor de vijfde keer georganiseerd. Voor mij was dit een zeer speciale avond waar ik het hele jaar naar heb uitgekeken en ik vind het heel erg jammer dat de avond voorbij is", zo sluit Wolters af.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!