Omwonenden recreatiepark Silt stappen naar Raad van State

Recreatiegebied Silt © ZO-NWS
Omwonenden van groeve Nagelbeek, de plek waar recreatiepark Silt moet komen, stappen toch naar de Raad van State. Ze zijn het niet eens met de plannen voor een vakantiepark in de groeve, waar de gemeenteraad van Beekdaelen in september groen licht voor gaf.
Dat meldt ZO-NWS. Het zal mogelijk voor enige vertraging van de realisering van het park zorgen. Gepland staat dat rond de zomer van komend jaar de eerste schop in de grond gaat.

Zorgen

Inwoners van Schinnen uitten al maanden hun zorgen over de plannen rondom het park in de groeve. Ze zijn bang voor onder meer de overlast door werkzaamheden, de verandering van de stand van het grondwater en het verdwijnen van diersoorten in de groeve en voormalige stortplaats.
In september stemde een krappe meerderheid van de gemeenteraad voor het plan. Susanne Voncken, raadslid van GroenLinks en buurtbewoonster, vermoedde toen al dat buurtbewoners het hier niet bij zouden laten zitten. Wanneer de Raad van State zich over de zaak buigt is nog niet bekend.

Goed onderbouwd

Wethouder Janssen zegt niet bang te zijn dat de Raad van State het verzoek tot wijziging goedkeurt. "Het plan is gewoon goed onderbouwd. In het hele proces hebben we ook nadrukkelijk met de initiatiefnemers onderhandeld en gedwongen om diverse aanpassingen te doen om de overlast te beperken, zoals andere routes van de vrachtauto's. Ook is er een gedegen grondwaterstandonderzoek gedaan. De provincie heeft dat goedgekeurd."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!