Spookrijder bij Outlet Roermond: 'Situatie onduidelijk'

De auto's zijn frontaal tegen elkaar gebotst © Fer Traugott
Het zwaar ongeval met een spookrijder dinsdag op de N280 bij het Outlet Center in Roermond, komt niet uit de lucht vallen. Volgens het echtpaar Van Schaijk uit Heythuysen is er bij het merkendorp een gevaarlijk punt.
Will en Ria van Schaijk hebben op die plek allebei, afzonderlijk van elkaar, afgelopen zomer bijna een aanrijding gehad met een spookrijder.

Afslag

In hun geval op een andere rijbaan maar wel ter hoogte van de plek waar het dinsdagavond mis ging. De spookrijders waar zij mee te maken kregen reden weg bij het Outlet, ter hoogte van de plek waar vroeger het Esso-tankstation lag. Op die plek zou je dan richting Horn moeten rijden. Maar de twee bestuurders deden dat in het geval van Ria en Will niet en reden tegen het verkeer in.

Oproep

In het geval van Will zag de bestuurder tijdig dat hij fout zat en kon op tijd de auto keren. Bij Ria was het geluk dat er twee rijdbanen waren, waardoor zij konden uitwijken om een botsing te voorkomen. Het echtpaar doet een oproep aan gemeente en provincie om de situatie duidelijker te maken. Door bijvoorbeeld extra borden te plaatsen mocht je het eerste bord met pijl voor van de juiste rijbaan gemist hebben.
De gemeente Roermond kon nog niet reageren op de situatie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!