De uitgedijde Niers trekt bekijks in Gennep en Ottersum

De Niers bij Gennep vlak voordat de zijrivier in de Maas uitmondt. © L1 (Peter Beeker)
De uitgedijde Niers tussen Gennep en Ottersum trekt veel bekijks op Tweede Kerstdag. "Wat nog meer opvalt is dat dinsdag eindelijk weer eens de zon schijnt."
De Niers heeft afgelopen dagen een historisch hoge waterafvoer naar de Maas. Per seconde stroomt er 28.000 liter water richting de moederrivier.

Mönchengladbach

Voor veel overlast zorgt de hoge waterstand in de Niers niet. "Het heeft hier wel eens vele meters hoger gestaan", vertelt een wandelaar. De Niers ontspringt in Duitsland bij Mönchengladbach ruim honderd kilometer verderop. Door de hevige regenval in het Duitse stroomgebied moet de zijrivier van de Maas veel water afvoeren.

Zon

De snelst stromende rivier van Nederland stroomt nu nog sneller dan normaal. Volgens een wandelaar is het een prachtig gezicht op deze milde winterdag: "Het is een heerlijke dag om er op uit te trekken. Na al die regen dacht ik bijna dat de zon het niet meer deed."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!