Kerstavond voor iedereen in Munttheater Weert

Het diner voor 80 gasten die alleen zijn met kerst © L1
Voor de twintigste keer verzorgen vrijwilligers in Weert een kerstdiner voor 80 gasten die alleen zijn met kerst.
Waar de werkgroep twee decennia geleden startte in jongerencentrum Walhalla, zijn de gasten deze kerstavond welkom in het Munttheater in Weert. "Op het menu staat vanavond knolselderij Wellington", zo vertelt Roy van der Heijden van de werkgroep. "Eigenlijk de vegetarische versie van beef Wellington, dat past goed bij kerst."

Familie

Angela Geurts is deze kerstavond met haar hele familie in de weer. "Mijn twee kinderen helpen mee, mijn moeder helpt een handje. We doen het met vrienden samen, zo is dit initiatief ook ooit begonnen."

Samenzijn

Toos en Andre zijn de eerste gasten die vanavond aanschuiven in Weert. Twintig jaar geleden waren ze er ook al bij, toen ook uit economische noodzaak. Nu telt vooral de sfeer en gezelligheid. "Het is een traditie geworden, ik zie mensen uit mijn geboortedorp Altweerterheide. Ik raad het iedereen aan om dit een keer te doen. Het is hartstikke gezellig."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!