Stille tocht en bruine judoband voor 11-jarige Dani

Budo Ryu Sports herdenkt Dani © Budo Ryu Sports
Sportschool Budo Ryu Sports uit Sittard heeft de 11-jarige Dani postuum de bruine band toegekend, niet alleen in het judo maar ook in het hapkido. Ook zal er komende woensdag een stille tocht gelopen worden ter nagedachtenis aan de scholier.
Dani kwam woensdag om het leven na een noodlottig ongeval op de Tudderenderweg in Sittard.

Herdenking

De budoclub organiseerde vrijdagavond een speciale herdenking in de dojo waar tientallen trainingsmaatjes, leraren, zijn ouders, andere familieleden en naasten van Dani bij aanwezig waren. De scholier was naast een fanatiek judoka ook te vinden in de lessen van Jin Jung Kwan Hapkido, een Koreaanse zelfverdedigingskunst.

Bedroefd

Het bestuur van de club laat weten bedroefd te zijn en als laatste eerbetoon Dani voor beide sporten te promoveren naar de bruine band, de hoogste graduatie die een club mag toekennen. “Deze beide bruine banden zou hij ongetwijfeld zelf behaald hebben maar deze tijd was hem niet gegund. Hij heeft niet de kans gekregen om zelf de volgende graduaties te halen.”

Stille tocht

Woensdagavond zal er vanaf 18.30 uur een stille tocht gelopen worden langs verschillende locaties die speciaal waren voor Dani. Startpunt van de tocht is Tudderenderweg 281 ter hoogte van Menten Metaal.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!