Noodschotten geplaatst vanwege hoge waterstand in Roer

Het waterschap plaatst schotten en zandzakken. © Orange Media
Vanwege de hoge waterstand in de Roer heeft het Waterschap Limburg vrijdagavond noodschotten en zandzakken geplaatst in Vlodrop.
In de buurt van Kasteel Het Steenen Huys is meer dan 50 meter aan noodmaterialen van een meter hoog opgebouwd. Daarmee hoopt het waterschap de eventuele wateroverlast te beperken.

Verhoogde waterstand

Vanwege de neerslag die de afgelopen tijd is gevallen, zijn de waterstanden in de provincie al hoog, vooral in Noord-Limburg. Ook komend weekend en tijdens kerst wordt er neerslag verwacht. Het gaat naar verwachting om zo'n 20 tot 30 millimeter.
Weilanden kunnen daardoor onderlopen. Dat is niet erg, laat het waterschap weten. Daar zijn die weilanden voor bedoeld. Met de barrières probeert het waterschap verdere overlast zoveel mogelijk te beperken.
In Vlodrop werden vorige week al schotten en zandzakken geplaatst tegen het hoge water © Orange Media

Controles

"We blijven de waterstanden, waterafvoeren en verwachte neerslag in de gaten houden", stelt het waterschap. Dat doen zij met meetsystemen en door inspecteurs die zelf in het gebied aanwezig zijn. Zij letten speciaal op eventuele knelpunten.

Eerste keer

Het is de eerste keer dat het Waterschap Limburg in de praktijk gebruikt maakt van deze schotten. Eerder dit jaar werd er al wel met het noodmateriaal geoefend. Het waterschap heeft 1800 meter aan schotten aangeschaft, en wil dit uitbreiden naar 4000 meter.
Bekijk het actuele weersbericht voor de komende dagen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!