OLS 2024: keuze over komende editie komt voor 1 januari

De ledenvergadering werd woensdagavond in Baexem gehouden © L1 (Tom Doesborg)
Voor 1 januari 2024 zal de OLS-federatie een keuze maken waar en hoe het komende Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) georganiseerd zal worden.
Dat werd woensdagavond besloten tijdens een ledenvergadering in Baexem, waar leden van zo'n 140 schutterijen en schuttersgilden bij elkaar kwamen.

Vijf initiatieven

Het bestuur van de OLS-federatie heeft toestemming gevraagd aan de leden van de Limburgse schutterijen, aangesloten bij de federatie, om de keuze zelf te maken. Daartoe gaven de vertegenwoordigers toestemming. In totaal liggen er vijf verschillende initiatieven voor een OLS. Twee daarvan zijn inmiddels bekend. Zo hebben de negen schutterijen uit de gemeente Beekdaelen zich officieel aangemeld om het schuttersfeest te organiseren.

Venlo en Beesel

De schutterijen uit de gemeenten Venlo en Beesel hebben zich verenigd. Ze willen samen het schuttersfeest van volgend jaar organiseren. Het idee ontstond in Tegelen, omdat daar het OLS in 1924 werd georganiseerd. Het leek de schuttersvereniging leuk om 100 jaar later op dezelfde plaats terug te keren. Zes schuttersverenigingen hebben zich verenigd in dit idee. Alleen Sint Urbanus uit Belfeld doet niet mee.

Andere opties

De ledenvergadering werd ingelast door de OLS-federatie. Reden daarvoor is dat het OLS komende zomer bij de winnaar van het OLS 2023, schutterij St. Antonius van Nederweert, niet door kon gaan vanwege onenigheden. Daarom werd er gekeken naar andere opties. Zo hadden diverse verenigingen zich op verzoek van de OLS-Federatie al gemeld met mogelijke alternatieven.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!