DSM-kantoor Heerlen wordt wooncomplex met 161 appartementen

Het logo van dsm-firmenich bij het kantoor in Heerlen. © L1 (Dion Moonen)
Het dsm-firmenich kantoor en het bijbehorende terrein in Heerlen worden een moderne, duurzame woon-leefomgeving met een mix van 161 huur- en koopappartementen. Daarnaast komen er gemeenschappelijke voorzieningen voor inwoners van Heerlen.
Dat maken het bedrijf, de gemeente Heerlen en woningcorporatie Wonen Limburg woensdag bekend. De woningcorporatie wordt de nieuwe eigenaar.

Duurzaam

De locatie wordt een groene, natuurinclusieve, klimaatadaptieve en gemengde woonomgeving. Dat is naar de wens van de drie partijen: zij wilden het kantoorgebouw op de Overloon een maatschappelijke invulling geven met een duurzame meerwaarde voor inwoners van Heerlen en de omliggende wijk Eikenderveld.
Door de ligging kan er verbinding worden gemaakt tussen de wijk, het centrum van Heerlen en natuurgebied Terworm. Ook de leefbaarheid van de wijk moet hierdoor verbeterd worden.

Spreiding van doelgroepen

Casper Gelderblom, wethouder Wonen & Circulariteit bij gemeente Heerlen is blij met deze transformatie: "Doordat het gebouw diverse soorten woningen voorziet voor verschillende doelgroepen, past het perfect heel goed bij onze plannen voor een betere spreiding van doelgroepen in onze stad en regio."

2026

Het huidige kantoorpand in Heerlen dateert uit 1985. Het pand heeft 18.000 vierkante meter kantoorruimte op een terrein van bijna een halve hectare.
In het voorjaar van 2024 verhuizen de ongeveer 600 dsm-firmenich medewerkers van Heerlen naar het nieuwe hoofdkantoor in Maastricht. Daarna zullen de voorbereidingen voor de transformatie starten. Het streven is dat bewoners in 2026 hun intrek kunnen nemen in hun nieuwe woning.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!