Parkstad gaat probleemjeugd samen aanpakken

Foto ter illustratie © iStock
In Parkstad gaan gemeenten, scholen en zorg- en veiligheidspartners intensief samenwerken om jongeren die overlast veroorzaken of het risico lopen om af te glijden richting criminaliteit in beeld te brengen, te helpen of aan te pakken.
Er zijn zorgen dat steeds meer jongeren in aanraking komen met criminaliteit, daarin afglijden en andere jongeren op verkeerde ideeën brengen. Ze halen anderen bijvoorbeeld over om voor een flink bedrag onschuldig lijkende klusjes op te knappen voor criminelen.

Pakkans

Met ingang van 2024 zal informatie over probleem- of risicojongeren bij elkaar in één systeem komen. De verwachting is dat de pakkans voor jongeren die overlast veroorzaken ook groter wordt. Deze jongeren worden dan in beeld gebracht, waardoor er kan worden ingegrepen en waar nodig ook geholpen kan worden.

Leefbare wijken

"Dit is een unieke en ambitieuze manier van werken." zegt burgemeester Roel Wever, "Ik ben er van overtuigd dat wij hiermee echt het verschil gaan maken. Niet alleen in het belang van de jongeren zelf, maar ook voor veilige en leefbare wijken."

Stapsgewijs

De Parkstadgemeenten hebben de afgelopen maanden samen met de betrokken zorg- en veiligheidspartners gewerkt aan de voorbereiding. De nieuwe werkwijze zal stapsgewijs worden uitgevoerd in de zeven gemeenten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!