Videorechtspraak in steeds meer Limburgse gemeenten

Het stadhuis van Weert © L1 (Erwin Minkenberg)
Mensen in Weert kunnen vanaf 30 januari ook hun bewindvoeringszaken via een videoverbinding voeren. De mensen hoeven er niet meer voor naar de rechtbank in Roermond te gaan.
Mensen uit Venray konden dit al sinds 2019 en dit jaar zijn Heerlen, Bergen, Horst aan de Maas en Gennep er ook mee gestart. Weert begint met een proefperiode van één jaar.

Prijzig

Bij deze zaken gaat het vaak om mensen die het financieel moeilijk hebben en dan is naar de rechtbank in Roermond reizen best prijzig. Door de bewindvoeringszaken via een videoverbinding te doen sparen ze hier dus zowel geld als tijd mee. De videorechtspraken zullen in het gemeentehuis van Weert worden gehouden. De mensen kunnen hier dan, samen met een beoogd bewindvoerder, een gesprek voeren met de medewerkers van de rechtbank over hun verzoek.

Drempel

"Iedereen doet mee in Weert", zegt Raymond Vlecken, burgemeester van de gemeente Weert. “Met deze pilot steunen wij een doelgroep die het niet makkelijk heeft en soms ook een drempel over moet."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!