Sprookjesbos in Valkenburg failliet: kerstfeest afgelast

Schommelschip Kapitein Haak in Sprookjesbos Valkenburg. © Sprookjesbos
Pretpark Sprookjesbos in Valkenburg is failliet. Doordat er te weinig bezoekers kwamen, kon het park het hoofd niet meer boven water houden.
De 29 medewerkers raken hun baan kwijt, bevestigen parkdirecteur Raymond Vaessens en curator Remco Rosbeek.

Kerstfeest geschrapt

Er is nog overwogen het park open te houden tijdens de kerstvakantie, maar volgens Vaessens is de weersverwachtingen niet goed genoeg om op rendabele bezoekcijfers te rekenen. Daarom is het winterseizoen geschrapt. Deze week had het kerstfeest van start moeten gaan in het pretpark, maar dat gaat niet door. Kerststad Valkenburg meldt dat 'de sprookjesfiguren verdwaald zijn.' Het is inmiddels niet meer mogelijk online tickets te boeken.

Slecht weer

Volgens Rosbeek is het faillissement voor een groot deel toe te schrijven aan het slechte weer tijdens met name de zomer- en herfstvakantie. Daardoor kwamen er veel minder bezoekers naar het park dan voorheen. Door de gemiste inkomsten tijdens de coronajaren en het investeren in de benodigde vernieuwingen, was er onvoldoende financiële ruimte om het tegenvallende seizoen op te vangen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!