Schutterijen Beekdaelen willen OLS 2024 organiseren

Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Born. © Bram Becks
Negen schutterijen van de gemeente Beekdaelen willen het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren.
De verenigingen uit Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth, Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade en Merkelbeek hebben maandag een bijeenkomst gehad, waar ook burgemeester Geurts van Beekdaelen aanwezig was. De schutterijen waren eensgezind om het OLS te organiseren.

Motie

In de gemeenteraad van Beekdaelen kwam dinsdagavond een motie aan de orde over het organiseren van het OLS in die gemeente. Alle Beekdaelense politieke partijen riepen het college op om een positieve grondhouding aan te nemen en te onderzoeken of de negen Beekdaelense schutterijen het OLS 2024 kunnen organiseren. Het college reageerde positief.

Promoten

Volgens de partijen kan het OLS 2024 de gemeente Beekdaelen promoten. Zeker nu de gemeente in 2024 haar vijfjarig bestaan viert. De partijen vinden het in dat kader passend om het OLS te organiseren. Wel wordt in de motie gewezen op risico’s die zitten aan het organiseren van het OLS 2024 en bevat de motie de waarschuwing dat er nog maar weinig tijd overblijft om een dergelijk groot evenement te organiseren.

Onrust

Er is momenteel onrust binnen de schutterswereld omdat het OLS komende zomer in Nederweert niet door kan gaan. Onenigheid over de organisatie, het uit elkaar vallen van het bestuur en onduidelijkheid over sponsoring heeft voor enorme vertraging in de organisatie gezorgd. Schutterij St. Antonius Nederweert heeft daarom vorige week het evenement teruggegeven aan de federatie die als koepel dient voor bijna alle schutterijen en gildes in Limburg en Belgisch-Limburg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!