Stempasfraude Roermond: man (43) krijgt 40 uur taakstraf

Stempas © ANP
Een 43-jarige man uit Roermond heeft 80 uur taakstraf gekregen, waarvan 40 uur voorwaardelijk, voor het plegen van stempasfraude tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in Roermond.
De man moest zich dinsdag voor de politierechter verantwoorden. Het Openbaar Ministerie eiste een taakstraf van 80 uur en één maand voorwaardelijke celstraf.

Daklozenopvang

Tijdens de verkiezingen vorig jaar heeft de man een aantal bewoners van een daklozenopvang in Roermond benaderd met het verzoek hun stempas af te geven. In ruil daarvoor kregen ze een tientje. Voormalig burgemeester Rianne Donders van Roermond deed vorig jaar maart aangifte van het ronselen van volmachtstemmen.
Daarop is het OM een onderzoek gestart. Het OM heeft fraude met zes stempassen kunnen achterhalen. Voor zover bekend zijn de kiespassen niet gebruikt.

Tweede verdachte

Ook is er een tweede verdachte in het spel. Die zou de stempassen hebben ontvangen. De zaak van deze verdachte is woensdag aangehouden en wordt op een later moment verder behandeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!