Seksuele intimidatie: leidinggevende gevangenis non-actief

De gevangenis in Sittard © Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI)
Een medewerker van de gevangenis in Sittard is op non-actief gezet na meldingen van seksuele intimidatie.
Dat bevestigt een woordvoerder van de gevangenis na berichtgeving in De Limburger.

Niet-integer handelen

"Op dit moment is er sprake van het niet-integer handelen van een personeelslid van PI Sittard", aldus de woordvoerder. Volgens de krant is dat personeelslid een afdelingshoofd en stuurt de medewerker vanuit die functie meerdere medewerkers aan. Een oud-collega zou een melding van seksuele intimidatie hebben gedaan, waarop meerdere mensen zich gemeld zouden hebben.

Onderzoek

Door Bureau Integriteit van Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is een onderzoek ingesteld naar de medewerker. Als de meldingen waar blijken te zijn, dan kan het zijn dat de man wordt ontslagen. "Integriteit en betrouwbaarheid van onze medewerkers is van groot belang om de veiligheid binnen de muren van onze penitentiaire inrichting te kunnen waarborgen. Tijdens de opleiding en beëdiging van personeel wordt dit uitvoerig besproken. Iedere medewerker legt ook de ambtseed af. DJI treedt streng op tegen medewerkers die niet-integer handelen", aldus de woordvoerder.
Op verdere vragen kan de gevangenis geen antwoord geven. "We gaan niet in op individuele kwesties rondom medewerkers of gedetineerden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!