OM grijpt niet in bij Claessen Tankcleaning

Claessens Tankcleaning in Venlo © Orange Media
Het Openbaar Ministerie grijpt vooralsnog niet strafrechtelijk in bij Claessen Tankcleaning in Venlo. Dat is de uitkomst van een oriënterend onderzoek.
Het Functioneel Parket, het OM-onderdeel dat zich onder meer met milieuzaken bezighoudt, zegt dat ingrijpen niet nodig is omdat de gemeente actie heeft ondernomen. Dat laat een woordvoerder weten aan L1.

Benzeenreiniging

Het bedrijf raakte eerder in opspraak na berichtgeving van de NRC. De krant meldde dat het Venlose bedrijf regels overtrad. Een installatie om tankwagens met benzeen te reinigen functioneerde niet naar behoren. De gemeente ging kort daarop controleren en legde de reinigingsinstallatie stil. Als het bedrijf die toch zou gebruiken, moest er een boete betaald worden van 100.000 euro. Anderhalve maand later en enkele controles verder, mocht het bedrijf de benzeenreiniging weer oppakken omdat de installatie weer in orde was.

Juridisch proces tegen gemeente

Hoewel Claessen Tankcleaning weer bezig is met de benzeenreinigingen, voert het wel nog een juridisch proces tegen de gemeente. Reden daarvoor is dat het bedrijf het niet eens is met de beslissing om de boel stil te leggen en het opleggen van een dwangsom.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!