Bergen wil zij-instromer als nieuwe burgemeester

Michel Rauner wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Bergen © Gemeente Bergen/Provincie Limburg
De gemeenteraad van Bergen wil dat Michel Rauner de nieuwe burgemeester wordt. De Duits-Nederlandse gepromoveerd psycholoog heeft geen politiek-bestuurlijke ervaring, maar werkte jarenlang bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Zo was Rauner niet lang geleden plaatsvervangend ambassadeur in Panama.

Opvolger

Maandagavond heeft de gemeenteraad aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd om Rauner voor te dragen. Volgens de raad kan Rauner de ambtsketen 'vrijwel naadloos' overnemen van Manon Pelzer. Die liet eerder weten geen derde ambtstermijn te willen, en neemt in maart afscheid als burgemeester.

Zij-instromer

Op dit moment werkt beoogd burgemeester Rauner bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit NVWA. Dat hij geen politieke ervaring heeft is volgens de gemeenteraad geen probleem: "Hij heeft in zijn werk veel te maken (gehad) met ministers, staatshoofden en bijbehorende protocollaire en veiligheidsaspecten." De gemeenteraad denkt in Rauner een 'zij-instromer te hebben gevonden waar we als gemeente veel aan zullen hebben.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!