Archief van hoogleraar Segers wordt openbaar toegankelijk

Mathieu Segers © L1
Het eigen archief van hoogleraar Mathieu Segers wordt openbaar toegankelijk. Dat wordt gedaan in combinatie met het Europa archief waar Segers aan werkte.
Dat vertelde voorzitter Rianne Letschert van de Universiteit Maastricht maandagochtend in de L1 Nieuwsshow op de radio.

Erfgoedlabel

Het Europa archief is het erfgoedlabel dat samen met de provincie in stand wordt gehouden van het Verdrag van Maastricht. "Het eigen erfgoed van Segers krijgt daar zeker een plek in, zodat voor iedereen die daar onderzoek in wil doen, dat ook mogelijk wordt", aldus Letschert.

Invloed

De invloed van het werk van Segers zal ook in de toekomst zichtbaar blijven. "Dat blijf je zien door de verwijzingen naar zijn werk van jonge mensen die op zijn werk gaan voortduren. Maar ook in de politiek zelf, zowel in Brussel als in Den Haag. Als je op LinkedIn of X kijkt, dan zie je dat hij veel mensen heeft geïnspireerd. Zijn werk en zijn twee recente boeken zullen nog veelvuldig gaan gebruikt worden."

Condoleanceregister

Op de Universiteit Maastricht wordt maandag stilgestaan bij het overlijden van Segers. Zo wordt er een online condoleanceregister toegankelijk gemaakt. In het nieuwe jaar wordt in overleg met zijn familie een herdenkingsbijeenkomst georganiseerd", vertelt Letschert die het overlijden van Segers een grote schok noemt, ondanks dat het niet onverwachts was.

Verschillende doelgroepen

Letschert bewonderde Segers omdat hij een groot publiek aansprak. "Hij sprak verschillende doelgroepen aan, zowel het intellectuele publiek waar hij met zijn diepgaande inzichten ook duiding gaf, maar hij kon ook op een meer toegankelijke manier hele complexe thema's brengen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!