Auto's marechaussee geramd bij wilde achtervolging truck

Een auto van de Koninklijke Marechaussee. © ANP
De politie en marechaussee hebben vrijdagavond en -nacht de handen vol gehad aan de achtervolging van een vrachtwagen. De chauffeur sloeg in België op de vlucht, kruiste Limburg en werd in Duitsland uiteindelijk gestopt.
Tijdens de rit van meer dan honderd kilometer liepen meerdere auto's schade op en reed de vrachtwagen al zijn banden lek, meldt de NOS.

Verkeerscontrole

Volgens de Keulse politie begon het verhaal in België, bij Sint-Truiden. De 38-jarige vrachtwagenchauffeur trapte het gas in om een controle te ontlopen en reed richting Nederland.
Agenten van de politie en marechaussee probeerden in Zuid-Limburg de vrachtwagen aan de kant te zetten, maar dat mislukte. De truck ramde twee wagens van de marechaussee en reed door. Niemand raakte daarbij gewond.

Spijkermat

De vrachtwagen vervolgde zijn weg richting Duitsland. Volgens de regionale omroep WDR waren er op de A4 tussen Aken en Keulen dertig politiewagens betrokken bij de achtervolging. Vlak voor Keulen reed de vrachtwagen over een spijkermat, maar zelfs daardoor liet de chauffeur zich niet tegenhouden. Pas tien kilomter verder, op de ring van Keulen, kon de truck echt niet meer verder. Er zat toen bijna geen rubber meer om de velgen. De A4 bij Keulen was tot 2:00 uur dicht voor onderzoek en schadeherstel.

Arrestatie

De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en zit nog vast. De Duitse politie zegt dat hij na zijn arrestatie een verwarde indruk maakte. Mogelijk had de man wiet gerookt. Persbureau DPA schrijft dat Nederland om zijn uitlevering heeft gevraagd en een strafrechtelijk onderzoek naar de chauffeur is begonnen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!