Nederweert wil met 'buurtbomen' zorgen voor saamhorigheid

In totaal zijn er zo'n 25 buurtbomen uitgedeeld. © L1 (Ruud van Broekhoven)
De gemeente Nederweert heeft zaterdag grote buurtkerstbomen uitgedeeld aan buurtverenigingen om zo de leefbaarheid en onderlinge verbondenheid te vergroten.
Onder meer bewoners van de Florastraat en Laurierstraat hebben een gratis kerstboom opgehaald.

25 bomen

Al een paar jaar deelt de gemeente gratis bomen uit. De animo is dit jaar groter dan ooit. 25 grote bomen zijn door buurtverenigingen opgehaald. Wethouder Carla Dieteren is blij met de animo: "Je ziet dat mensen beginnen met een buurtboom, maar dat daar andere activiteiten uit voort komen en dat is nu net onze bedoeling." Naast de kerstboom krijgen de buurten ook een partytent mee waar buren samen kunnen komen.

Buurtcomité

Jo Dehing is van buurtcomité Florierstraat en is blij met de gratis boom: "We zijn nog maar twee jaar bezig, maar zien al dat mensen die vroeger aan je voorbij gingen nu gedag zeggen en dat hebben we maar mooi bereikt."

Kerstbal

De actieve buurt heeft al een bankje laten plaatsen en een buurtbarbeque gekregen. De animo voor een kerstboom in de wijk is groot. 40 bewoners hebben een kerstbal met wens gemaakt en hangen die gezamenlijk in de boom om zo samen kerst te kunnen vieren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!