Zwembadpersoneel biedt petitie aan in stadhuis Maastricht

FNV en zwembadpersoneel bieden petitie aan aan wethouder Hubert Mackus van Maastricht. © L1
Maastrichtse zweminstructeurs hebben vrijdag een petitie aangeboden bij de gemeente Maastricht, waarin ze dezelfde beloning eisen als hun collega's van Maastricht Sport.
Samen met een vertegenwoordiging van vakbond FNV spraken de zwemleraren met wethouder Hubert Mackus en met bestuurders van Maastricht Sport.

Hoger salaris

De zwemleraren sloten eerder aan bij een landelijke vakbondsactie waarin een hoger salaris wordt geeist voor de zweminstructeurs. In Maastricht komt daar nog de discussie bij rond het verschil in arbeidsvoorwaarden tussen zwembadmedewerkers en sportinstructeurs van Maastricht Sport. Net als hun collega's willen de zwemleraren een overeenkomst onder de cao Gemeenten.

Niet voldoende

FNV-bestuurder Ingrid Koppelman hield gemengde gevoelens over aan het bezoek aan het Maastrichtse Stadhuis. "De petitie laat zien dat er steun is voor de oproep van de zwemonderwijzers voor gelijke behandeling in arbeidsvoorwaarden binnen hetzelfde Sportbedrijf Maastricht Sport", aldus Koppelman. "De verantwoordelijke bestuurders bij de gemeente vinden helaas dat er geen sprake is van ongelijkheid. Wel was er een opening omdat zij ook zien dat de cao Zwembaden qua loon niet voldoende biedt om het personeel tevreden te houden. Maar de opening is erg klein. Je wilt graag wat meer concrete toezeggingen omdat de boel zo in brand staat."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!