1100 engelen van voormalig bisschop Harrie Smeets in stal

Een kleine selectie van de kerststal. © L1
Ruim 1100 engelen van voormalig bisschop Harrie Smeets zijn te bewonderen in de Sint Christoffelkathedraal in Roermond.
In 2020 nam bisschop Harrie Smeets zelf het initiatief om de vele engelenbeeldjes tentoon te stellen in de kathedraal van de bisschopstad.

Engelen

Een jaar later bleek Smeets ongeneeslijk ziek, waardoor de bisschop in augustus van dit jaar ontslag moest vragen bij paus Franciscus. Desondanks verwelkomen de engelen van Harrie Smeets ook dit jaar weer de bezoeker aan de Sint Christoffelkathedraal. Sterker nog, als steun voor zijn ziekte komen er nog engelen bij.

Sterkte

"Hier liggen twee engelen met een enveloppe erbij met alle sterkte voor de zieke bisschop", vertelt de 85-jarige Ben Roncken. Hij is lid van het Sint Christoffelgilde, de groep die vier dagen lang bezig was met het aankleden van de tentoonstelling. "Je krijgt er echt een gemeenschapsgevoel van", zo merkte Quint Lommen.
De tentoonstelling is vanaf vrijdag dagelijks te bezoeken tijdens de openingsuren van de kathedraal tussen 14:00 en 17:00 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!