240 uur taakstraf voor mishandeling Dennis Schouten

Schouten werd op 2 november 2017 mishandeld in Blerick. © ANP
De man die in november 2017 Dennis Schouten heeft mishandeld tijdens ongeregeldheden in Blerick heeft een taakstraf van 240 uur gekregen.
Daarover schrijft de journalist op het medium Roddelpraat.

Zaak 'Blerick'

De bewuste mishandeling waar de man voor wordt berecht vond plaats op 2 november 2017. Schouten was naar Blerick afgereisd om verslag te doen van de ongeregeldheden die daar plaatsvonden naar aanleiding van de moord op een 22-jarige man één dag eerder. De Rechtbank omschrijft de situatie in Blerick toen zelf als volgende: "Op de dag van het schietincident en de dagen erna was er veel media-aandacht voor het incident en daarbij ontstonden diverse ongeregeldheden. De rellen leidden tot diverse strafbare feiten. Dit leidt tot het onderzoek genaamd ‘Blerick’."

Onrust

Al meteen bij aankomst werd duidelijk dat de aanwezigheid van Schouten ongewenst was. "Direct werden we bekogeld met frisdrank en schreeuwde de opgeschoten jongeren dat ze hoopte dat wij snel zouden sterven aan een vreselijke ziekte. Ook riepen ze dat mijn moeder zichzelf zou verhuren aan mannen, niet waar", schrijft Schouten in zijn column op de site. Jongeren renden achter Schouten en zijn cameraman aan en mishandelde het duo. Aangifte volgden en de verdachte werd op 5 december van dat jaar aangehouden op verdenking van meerdere strafbare feiten.

Taakstraf

Naast het mishandelen van de journalist en zijn collega stond de verdachte ook terecht voor opruiing tot geweld en de mishandeling van iemand die meer zou afweten van de schietpartij. "De rechtbank is van oordeel dat deze feiten in beginsel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf rechtvaardigen. De rechtbank weegt ook mee dat de redelijke termijn voor berechting van twee jaar met bijna vier jaar is overschreden nu de verdachte op 5 december 2017 in verzekering is gesteld", klonk het van de rechtbank. Door die forse overschrijding werd de verdachte geen onvoorwaardelijke celstraf meer opgelegd, maar dus een taakstraf van 240 uur.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!