Interne verhuizingen bij VieCuri Venray

Stockfoto © iStock
Patiënten in het Venrayse VieCuri-ziekenhuis moeten opletten dat ze op de goede plek terechtkomen. Een aantal poliklinieken is binnen het gebouw verhuisd.
Op die manier wil het ziekenhuis energie besparen, totdat over een paar jaar de nieuwbouw in gebruik wordt genomen.

Leegstand

Een groot deel van het gebouw is op dit moment niet of amper in gebruik. Door afdelingen en werkplekken te bundelen, kan er worden bezuinigd op bijvoorbeeld stook- en schoonmaakkosten. Met name in delen van het gebouw waar nog enkel glas en stalen kozijnen zijn te vinden, levert dat een grote besparing op.

Nieuwbouw

Diëtetiek, Geriatrie, Medisch psychologie, Reumatologie en Sportgeneeskunde hebben een nieuwe plek gekregen op de vijfde verdieping, en op de begane grond zijn de Bloedafname en het Vaatcentrum verhuisd. Op termijn verwacht het ziekenhuis dat er nog meer afdelingen een nieuwe plek binnen het gebouw krijgen. Het ziekenhuis in Venray is nog een paar jaar in gebruik. In 2027 moet het nieuwe gebouw bij het huidig zorgcentrum De Wiënhof in gebruik worden genomen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!