Schutterij trekt zich terug: OLS 2024 op losse schroeven

Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Born. © Bram Becks
Schutterij St. Antonius uit Nederweert trekt zich terug als de organisator van het Oud-Limburgs Schuttersfeest (OLS) in 2024.
Dat melden de schutterij, de gemeente Nederweert en de Oud-Limburgse Schuttersfederatie zondagavond laat.

Gedoe

Er was al lange tijd gedoe rondom de organisatie van het OLS in Nederweert. In november stapten de voorzitter en twee bestuursleden van het stichtingsbestuur op vanwege een verschil van inzicht over hoe het evenement moest worden georganiseerd. De overige twee bestuursleden, ook lid van de schutterij, zouden het samen met de schutterij zelf gaan regelen, zo werd meegedeeld. Wat volgde was een periode vol crisisvergaderingen.

Kluif te groot

Ondanks enkele weken van overleg is het niet gelukt om weer schot in de zaak te krijgen "Maar organisatorische problemen maakten de kluif te groot. Tot groot verdriet van de schutterij en alle betrokkenen heeft Sint Antonius Nederweert dit weekend besloten ermee te stoppen", meldt de verklaring waarin de organisatie het werk neerlegt.

D’n Um terug

Met het terugtrekken als organisator geeft Schutterij St. Antonius d'n Um, de OLS-bokaal, terug. Omdat dit voor het eerst gebeurt zijn er nog geen protocollen waarin staat wat er nu moet gebeuren De OLS-federatie stelt dan ook per direct een team samen dat de situatie in kaart brengt, en scenario's uitwerkt voor OLS 2024. Deze plannen worden op 20 december voorgelegd aan een extra Algemene Ledenvergadering. Dan moet er ook gekeken worden of en hoe het OLS komend jaar wordt georganiseerd.

Kinjer-OLS

Afgelopen week werden de inschrijvingen voor de wedstrijden van 2024 ondanks alle commotie toch geopend. Het Kinjer-OLS op 27 juni gaat hoe dan ook door, ook omdat zich al een heel aantal scholen heeft ingeschreven. Uiterlijk eind januari, begin februari zal bekend zijn waar het plaatsvindt.
Schutterij St. Antonius won in juli d'n Um in Born. Sint Urbanus uit Maasniel eindigde als tweede.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!