Gratis kerstboom zagen op de Brunssummerheide

Afbeelding ter illustratie
Mensen konden op de Brunssummerheide zaterdag zelf een kerstboom afzagen voor thuis. De dennen verdringen de heide, daarom laat natuurmonumenten regelmatig een groot deel van de dennen ruimen.
Dit jaar dacht Natuurmonumenten twee vliegen in één klap te slaan door het voor particulieren mogelijk te maken zelf een boom af te zagen.

Gunstige footprint

Peter Everts, Coördinator Beheer van de Brunssummerheide: "Met deze actie helpen we én de heide, én de mensen die liever een boom uit de natuur willen in plaats van een kerstboom uit het buitenland. De ecologische footprint is heel klein. Op deze manier maken we samen een perceel vrij van te weelderige dennengroei. We houden van biodiversiteit, dan is het belangrijk dat er zowel hei als bomen zijn, voor de vogels en insecten die op beide soorten leven."

Grote interesse

De interesse was zo groot dat natuurmonumenten het aantal beschikbare tickets heeft moeten verhogen. Door met tickets voor een bepaald tijdslot te werken, bleven verkeersproblemen uit. Volgens Paul Wijenberg van Natuurmonumenten is de actie geslaagd en gebeurt het zelfzagen volgend jaar weer.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!