Nederweert krijgt 45 flexwoningen voor statushouders

Het gemeentehuis van Nederweert © Nederweert24
De gemeente Nederweert is van plan om volgend jaar 45 flexwoningen neer te zetten om statushouders te huisvesten. Bedoeling is dat de gemeente hiermee alsnog de achterstand inhaalt wat betreft de opvang van deze groep.
Nederweert moet eigenlijk voor het einde van dit jaar 25 statushouders gehuisvest hebben. Dat lijkt ijdele hoop aangezien de teller tot dusver op vijf staat.

Vier ton

De gemeente hoopt in samenwerking met Wonen Limburg volgend jaar alsnog aan dit quotum te kunnen voldoen. De flexwoningen moeten daar voor gaan zorgen. Financiering komt vanuit het Rijk die een eenmalige subsidie van 400.000 euro overmaakt om dit plan naar de praktijk te vertalen. De precieze plek van de flexwoningen is ongewis, evenals de uiteindelijke datum dat ze er staan.

Lastig parket

'We willen onze verantwoordelijkheid nemen in dit dossier, maar we zien een hele grote opgave wat betreft de woningbehoefte bij alle doelgroepen. Voor starters, senioren maar ook voor statushouders. Daarbij kijkt het Rijk naar het aantal inwoners van een gemeente, en niet naar het aantal (sociale) huurwoningen. Dat aantal ligt in Nederweert namelijk nogal laag", laat wethouder Boris Meessen desgevraagd weten.

Mogelijke weerstand

Gesprekken met omwonenden zijn er nog niet gevoerd omdat er nog geen definitieve locatie is aangewezen voor de flexwoningen. Toch voorziet Meessen weinig weerstand van mensen die in de buurt van de flexwoningen komen te wonen. "We zien dat er positief gereageerd werd op de opvang van Oekraïners, dus we denken dat er genoeg draagvlak is. Daarbij is er veel gelegen aan een goede communicatie met omwonenden, vaak ontstaat die weerstand namelijk uit een gebrek aan informatie."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!