Wereldpaviljoen Steyl voorlopig gered

Het Wereldpaviljoen in het monumentale pand van de oude drukkerij van het Missiehuis van de paters in Steyl. © Omroep Venlo
Het Wereldpaviljoen in Steyl kan voorlopig de deuren openhouden op de huidige locatie. Eerder was de huur van het pand in de voormalige drukkerij opgezegd.
Het Wereldpaviljoen laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met culturen uit verre landen.

Restauratie

Volgens Omroep Venlo hebben het Wereldpaviljoen Steyl en erfgoedorganisatie BOEi een nieuwe huurovereenkomst bereikt. Hiermee kan het paviljoen blijven tot begonnen wordt met de restauratie van het pand. Maar naar verwachting gaat dat nog enkele jaren duren.

Ambities

Door de groeiende belangstelling heeft het Wereldpaviljoen de ambitie om uit te breiden. Binnenkort gaat de organisatie om tafel met BOEi om te kijken of er extra ruimte vrijgemaakt kan worden. Het Wereldpaviljoen is blij met de nieuwe afspraken. "We hopen echt dat we op deze plek mogen blijven", zegt voorzitter René Poels. "Kloosterdorp Steyl trekt kinderen, jongeren en gezinnen naar het dorp. De gesprekken met BOEi verlopen in goede harmonie en we kijken dan ook met vertrouwen naar de toekomst", zegt Poels.
Deze zomer startte een vrijwilliger van het paviljoen een petitie voor het behoud van het Wereldpaviljoen in Steyl.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!