Sinterklaas doet school Weert aan per jeep

Sinterklaas brengt bezoek aan een school in Weert © Guus Benders (L1)
Op de dag van Pakjesavond moet de goedheiligman vaak eerst nog heel wat scholen af. Vanochtend startte hij al vroeg op de Brede School Moesel in Weert. Hij kwam er niet op zijn vertrouwde paard Ozosnel aan, maar met een legerjeep.
Beter met de kou en de nattigheid, volgens de Sint zelf. Al is hij natuurlijk wel wat gewend met zijn paard over de daken. "Je wilt toch ook weleens iets anders. En dan is zo’n jeep een prima vervoermiddel", zo laat hij weten.

Liedjes met gitaar

Na een warm onthaal met liedjes en een rondje high-fives ging Sinterklaas snel naar binnen. Daar maakten hij met zijn pieten een rondje langs alle klassen. De kleutergroepen zongen uit volle borst voor hem, begeleid door de juf op gitaar.

Surprises in de klas

In de hogere klassen hadden de kinderen zelf werk gemaakt van surprises. Om beurten werden lange gedichten voorgelezen en surprises uitgepakt. In een andere klas werd gesjoeld met pepernoten en gedanst op Sinterklaasvideo’s. Ook was er pietengym op school.
Of ook de rest van de kinderen lief is geweest en cadeaus krijgt, zal vanavond blijken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!