Auto Wat is Loos in Mestreech vernield na bedreigingen

Het zou om een gerichte actie gaan. © Track'88
Onbekenden hebben zondag in Maastricht een auto van het lokale mediabedrijf Wat is Loos in Mestreech vernield.
Met een baksteen werd de achterruit ingegooid, en een tegel veroorzaakte een gebarsten voorruit. Volgens oprichter en presentator Jeffrey de Vries (55) van de in Maastricht populaire lokale online-omroep wordt Wat is Loos al een tijdje bedreigd.

Aangifte

Bij de politie is aangifte gedaan. De Vries sprak zondag van een gerichte actie. "Ze hadden elke auto in de straat kunnen pakken, maar kozen uitdrukkelijk voor de auto met ons logo." Volgens een getuige ging het om twee mannen met een zwarte Golf met Belgisch kenteken. De omroep looft een beloning van 1000 euro uit voor de gouden tip die leidt naar de daders. Het incident deed zich tussen 14:00 uur en 14:45 uur voor in de Dagobertstraat in Maastricht.

NVJ inschakelen

Wat is Loos gaat maandag de Nederlandse Vereniging voor Journalisten inschakelen. De bedreigingen begonnen volgens De Vries na een uitzending op 19 september over nep-loodgieters, die een vrouw voor duizenden euro's zouden hebben benadeeld. "Sindsdien worden we dag en nacht gebeld en bedreigd. Ook krijgen we apps met dreigementen, en is een medewerker op zijn fiets met een bolletjesgeweer beschoten."

'Waar eindigt het?'

Maandag wordt een beveiligingscamera geïnstalleerd bij het bedrijfsgebouw van de omroep. Ook gaan medewerkers van de omroep voorlopig niet meer als zodanig herkenbaar de straat op. Ze liepen tot nog toe in kleding met het herkenbare opschrift en logo van de omroep. "Dat geeft al aan hoezeer we ons bedreigd voelen", aldus De Vries. "Als het hiermee begint, waar eindigt het dan?"
De politie heeft zondag de schade opgenomen en in de buurt naar getuigen gezocht. Een woordvoerster van de politie wist zondagavond nog niets van de aangifte.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!