Anne Thielen benoemd als voorzitter CDA Limburg

Anne Thielen. © CDA Limburg
Anna Thielen is zaterdag gekozen als nieuwe voorzitter van CDA Limburg.
Bij de ledenbijenkomst is ze door de leden unaniem verkozen tot voorzitter.
Thielen (32) was wethouder in Venray. Sinds maart vorig jaar is fractievoorzitter van het CDA. Thielen is ook bestuurslid van het CDA in Limburg. Een selectiecommissie onder leiding van Ria Oomen koos unaniem voor de Venrayse Thielen. Bij de ledenbijeenkomst moest de voordracht nog bekrachtigd worden. De 100 aanwezigen leden hebben haar unaniem gekozen.

Nieuwe talenten

"Ik wil verder gaan met de positieve richting die Henri (Bontenbal, de nieuwe CDA-voorman, red.) heeft ingezet. Daar wil ik verder meer bouwen", vertelt Thielen. "Ik geloof in ons verhaal en ik denk dat de idealen die we hebben nodig zijn in Nederland." Thielen wil een onderwijsprogramma starten om nieuwe talenten binnen het CDA op te leiden.
Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen vorige week heeft het CDA tien zetels verloren. De Limburgse kandidaten Ralph Diederen en Marlou Absil kwamen niet in de Kamer. "Dat is ontzettend jammer", zegt de nieuwe voorzitter. "Het Limburgse geluid blijven we laten horen. Al kan Den Haag ook naar Limburg komen, zoals de nummer twee, Eline Vedder, dat onlangs deed."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!