Moeder dode baby Heerlen blijft vastzitten

Onderzoek bij de woning © Track 88
De moeder van een baby die twee jaar geleden door geweld om het leven kwam in Heerlen, blijft voorlopig achter de tralies.
De rechter-commissaris heeft besloten dat ze in ieder geval nog twee weken mag worden vastgehouden. Ze wordt verdacht van doodslag, en het onthouden van medische zorg.

Rib- en hersenletsel

De 24 jaar oude Heerlense werd maandag opgepakt voor de dood van het vier maanden oude jongetje in mei 2021. De baby werd begin mei dat jaar zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij drie weken later overleed. Uit sectie op het lichaampje is inmiddels duidelijk geworden dat hij zwaar hersenletsel had, en 26 oude en verse ribfracturen. Naar aanleiding van 'nieuw belastend bewijs' is de moeder daarom opnieuw aangehouden.

Eerder verdacht

De vrouw zat in 2021 ook al vast vanwege de dood van het kind. Toen werd ze na een tijd weer vrijgelaten, al bleef ze wel verdachte. De vader en grootmoeder werden destijds ook aangehouden. Of zij ook nu weer verdacht worden, kon de politie deze week niet zeggen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!