Bergen doet bladkorven in de ban

Stockfoto © ANP
Het is herfst. In bijna heel Limburg staan bladkorven geplaatst om de vloed aan afgevallen herfstbladeren te verwerken. Maar niet in heel Limburg, want één gemeente is onverzettelijk. Bergen doet de bladkorf in de ban.
Volgens de gemeente gebruiken inwoners van Bergen de bladkorven niet alleen om bladeren uit hun tuin of oprit te dumpen, maar ook voor ander tuin- of zelfs restafval. Bergen zet dit jaar dan ook geen bladkorven aan de straat. Om te voorkomen dat straten en trottoirs veranderen in paden vol natte bladerenpulp 'ruimt de gemeente de bladeren zo goed en zo snel als mogelijk op', laat de gemeente inwoners weten op social media.
Inwoners die zelf een klein omheininkje plaatsen om het bladafval te verzamelen wordt ook op het hart gedrukt dit niet te doen. Hoe sympathiek en goedbedoeld dit ook is, ook deze bladkorven worden volgens de gemeente misbruikt voor ander afval.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!