Pinkpop naar Landgraaf: na 37 jaar verhuist ook organisatie

Pinkpop 2023 © Jean-Pierre Geusens
Het kantoor van Buro Pinkpop, de organisator achter het festival in Landgraaf, verhuist in januari van Geleen naar Landgraaf.
Op 8 december verlaat Pinkpop het kantoor in Geleen aan de Mauritslaan. Vanaf 8 januari is het nieuwe adres Beuteweg 20 in Landgraaf. Daarmee komt de organisatie naar de plek waar Pinkpop jaarlijks in juni plaatsvindt.

Pinkpop in Geleen

Het festival begon in 1970 in Geleen en is tot 1986 maar liefst 17 keer op het Burgemeester Damen Sportpark georganiseerd. In 1987 week het festival één keer uit naar het Sportpark De Berckt in Baarlo vanwege een verbouwing van het sportpark in Geleen. Daarna keerde het festival niet meer terug naar Geleen vanwege protesten van omwonenden en de behoefte van de organisatie om verder te groeien.
Vanaf die tijd heeft het festival altijd in Landgraaf plaatsgevonden. In 2018 werd bekend dat Pinkpop tot en met 2040 zal worden georganiseerd op het Megaland-terrein. Nu verhuist de organisatie dus ook naar Landgraaf.
Het pand wordt 31 januari officieel geopend door de burgemeester en wethouder evenementen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!