Maastrichtse wethouder stopt definitief vanwege gezondheid

Wethouder Alex Meij © Gemeente Maastricht
Alex Meij stopt per direct als wethouder van Maastricht. "Mijn wilskracht zegt doorgaan, maar mijn lichaam geeft aan dat het niet meer gaat", schrijft hij in een verklaring.
Tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond heeft hij zijn ontslag toegelicht.

Gezondheid

Wethouder Meij had zijn taken enkele weken geleden al tijdelijk neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Nu geeft hij aan dat het wethouderschap een te grote impact heeft op zijn gezondheid. "Ik heb mezelf de moeilijke vraag gesteld of ik hier nu gelukkig van word. Het eerlijke antwoord daarop is nee", schrijft hij onder meer in zijn brief aan de raad. "Ik kies om te leven, niet om geleefd te worden. Ik treed dan ook per direct af als wethouder."

Dapper besluit

Burgemeester Wim Hillenaar betreurt en respecteert het besluit van Alex Meij. "Het is een dapper en eerlijk besluit om voor zijn gezondheid te kiezen. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor de stad Maastricht en daar zijn we hem dankbaar voor. Namens het stadsbestuur wens ik hem voor de toekomst alle geluk en vooral een goede gezondheid toe."
Meij had sinds zijn aantreden in 2022 onder meer Sociale Zaken, Armoedebeleid, Gezondheid, Vastgoed en Personeel en Organisatie in zijn portefeuille. De fractie PVM heeft aangekondigd binnenkort een nieuwe kandidaat voor het wethouderschap voor te dragen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!