Drukke ochtendspits; ongevallen niet door gladheid

Afbeelding ter illustratie. © iStock
De drukke ochtendspits zorgde voor flinke files op de Limburgse snelwegen. Zo stond er op de A67 lange tijd een file met een vertraging van bijna twee uur.
De ongevallen zouden niet veroorzaakt zijn door het gladde wegdek. Dat vertelde Bart Faber van Rijkswaterstaat in de L1 Nieuwsshow.

Leenderheide

Zo stond er rond 08:30 uur ruim 11 kilometer file voor knooppunt Leenderheide opde A67. "Die ongevallen zijn heel spijtig, maar die hebben niets te maken met gladheid op de wegen. Hetzelfde geldt voor het ongeval op de A2." Naast die ongevallen raakt er op de A73 bij Sint-Joost een auto van de weg. Of dat met gladheid te maken heeft is nog niet bekend.

Strooiwagens

Rond 5:45 uur draaide er dinsdagochtend verschillende strooiwagens de Limburgse snelwegen op. "We hebben lang getwijfeld vanwege de neerslag. Als het regent heeft strooien weinig zin. Toen de neerslag weg was zijn onze wagens de weg opgegaan. Rond 8:00 uur hadden we toch zo'n 430 kilometer aan Limburgs asfalt gestrooid", aldus Faber.

Vooruitzicht

Of er de komende dagen nog gestrooid moet worden kon Faber nog niet zeggen. "We bekijken dat per keer. Maar het asfalt wordt 24/7 gemonitord. Maar gezien de dalende temperaturen is de kans groot dat we inderdaad weer de weg op moeten", legde hij uit. "Maar het belangrijkste is dat weggebruikers hun rijstijl aanpassen aan de weersomstandigheden. Matig je snelheid en zorg in ieder geval dat onze collega's hun werk kunnen doen."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!