Gerd Leers beleeft déjà vu met gedoogconstructie

Gerd Leers © L1
Gerd Leers ziet grote overeenkomsten tussen de huidige formatieperikelen en het gedoogkabinet Rutte-I, waar hij als minister van Integratie, Immigratie en Asiel deel van uitmaakte.
In de periode van 2010-2012 bleek het kabinet voortdurend afhankelijk van de gedoogsteun van Geert Wilders en diens PVV. "We beleven nu het omgekeerde van destijds in 2010. Ik denk dat de keuze van de VVD een strategische afweging was", aldus Leers.

Brede coalitie

De voormalig burgemeester van Maastricht en Brunssum roept nu alle politieke partijen op om mee te praten. "De problemen van Nederland zijn groot. Mensen worden niet meer uitgedaagd om mee te doen, die gemeenschappelijkheid is er niet meer. Daar moeten we een antwoord op vinden. Daarom hebben alle partijen een verantwoordelijkheid om mee te praten. Dan is de volgende vraag wie het gaat uitvoeren. Maar het is ontzettend belangrijk dat iedereen meedoet Ook de PvdA kan niet achterover leunen. Leg de ideeën op tafel."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!