Moeder dode baby Heerlen opnieuw aangehouden

Onderzoek bij de woning © Track 88
De moeder van de twee jaar geleden onder verdachte omstandigheden gestorven baby in Heerlen, is opnieuw aangehouden. De vrouw van 24 wordt verdacht van doodslag en het onthouden van medische zorg.
De moeder is maandagmorgen opgepakt, meldt de politie.

Ouders verdacht

Het is de tweede keer dat de vrouw is aangehouden. In 2021 zaten zij en de vader ook al een maand vast, maar het koppel kwam daarna weer op vrije voeten. Allebei bleven ze wel verdachte. Ook de grootmoeder werd destijds opgepakt. Of de vader en oma van de baby ook nog verdacht worden, kon een woordvoerster van de politie niet te zeggen.

Hersenletsel en ribfracturen

Uit onderzoek door het NFI is inmiddels gebleken dat de vier maanden oude baby door geweld om het leven is gekomen. Het kindje bleek zwaar hersenletsel te hebben, en 26 oude en verse ribfracturen. Het letsel kwam aan het licht bij sectie op het lichaam door het Nederlands Forensisch Instituut. Volgens de politie heeft de uitkomst van het onderzoek geleid tot 'nieuw belastend bewijs' tegen de moeder.

Drie weken

De baby werd begin mei 2021 in kritieke toestand door zijn ouders naar het ziekenhuis gebracht. Het kindje bleek zwaar lichamelijk letsel te hebben, het resultaat van geweld. Het jongetje leefde nog drie weken en overleed op 20 mei dat jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!