Gom van Strien (PVV): 'Later deze week uitgebreide reactie'

Gom van Strien maandagochtend bij zijn woning in Arcen © L1
Gom van Strien wil maandag niet reageren op zijn aftreden als verkenner. Dat laat de inwoner van Arcen weten aan L1.
Van Strien legde maandagochtend zijn taken neer. Dat liet hij weten in een korte schriftelijke verklaring.

Per direct gestopt

"Dit weekend verschenen artikelen in de media over werkzaamheden in mijn verleden, waarin mijn integriteit in twijfel wordt getrokken", schrijft Van Strien. "Zowel de hierover ontstane onrust als het voorbereiden van een reactie hierop verhouden zich in mijn ogen niet met mijn huidige werk als verkenner." De Arcenaar heeft PVV-leider Geert Wilders en Kamervoorzitter Vera Bergkamp laten weten per direct te stoppen als verkenner. De PVV-senator zou maandag zijn eerste gesprekken voeren in de zoektocht naar een nieuwe coalitie.

Later uitgebreide reactie

Een verslaggever van L1 ging naar de woning van Van Strien om een reactie te vragen, maar de Arcenaar liet weten dat hij niet inhoudelijk wil reageren. "Jullie hebben het persbericht gelezen", zegt Van Strien. "Ik kom in de loop van de week met een uitgebreide reactie en that's it."

Omkoping en oplichting

NRC onthulde afgelopen weekend dat tegen Gom van Strien een aangifte blijkt te lopen wegens omkoping en oplichting. Een dochterbedrijf van de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht beticht de PVV-senator daarvan. NRC schrijft hoe Van Strien betrokken zou zijn bij een miljoenenfraude. Van Strien ontkent de beschuldigingen.
Geert Wilders is inmiddels in gesprek met een nieuwe verkenner en hoopt die dinsdag te kunnen presenteren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!