Tien aanhoudingen na derby: Zeer onrustige nasleep'

Agenten wachten de MVV-aanhang op na de derby in Kerkrade © Track 88
Rond de derby Roda JC-MVV van zondagmiddag heeft de politie tien mensen aangehouden. Zeven mensen werden in Kerkrade opgepakt, drie na afloop van de wedstrijd in Maastricht.
Omdat er nog gekeken wordt naar vernielingen in het Parkstad Limburg Stadion, verwacht de politie dat er nog meer aanhoudingen volgen.

Wapenbezit

Eén bezoekende supporter werd al voor de wedstrijd bij het stadion opgepakt voor verboden wapenbezit. Voor openlijke geweldpleging volgden er in Kerkrade nog zes aanhoudingen voor belediging, openlijke geweldpleging of vandalisme. De drie arrestaties in Maastricht waren voor het niet luisteren naar een politiebevel of -vordering en belediging.

Beheersbaar

Volgens de politie bleef de situatie rond het stadion 'beheersbaar', maar liepen de gemoederen met name aan het einde hoog op. De score bleef lang 0-0, pas in blessuretijd scoorde de thuisclub de winnende goal. In het uitvak ging het daarop mis: " Door uitsupporters werden diverse vernielingen binnen en buiten het stadion gepleegd. Stoelen van de tribune werden gesloopt en op het veld gegooid. Ook de sanitaire voorziening in het stadion moest het ontgelden en werd vernield", meldt de politie.

Opgewacht

De bussen met MVV-aanhang werden na afloop van de wedstrijd in Maastricht opgewacht door de politie. Alle supporters werden bij het uitstappen gecontroleerd en gefotografeerd.

Inzet

In zowel Kerkrade als Maastricht had de politie agenten, motorrijders, agenten te paard en mobiele eenheid ingezet. "De onrustige situatie aan het einde van de wedstrijd heeft laten zien dat deze inzet nodig bleek te zijn", aldus de politie. Vanwege de personeelskrapte benadrukt de politie dat een deel van het politiewerk blijft liggen, omdat een wedstrijd als deze zoveel inzet vereist.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!