Vernielingen in Parkstad Limburg Stadion na derby tegen MVV

Agenten in Maastricht wachten de MVV-aanhang op na de wedstrijd in Kerkrade © Track 88
In het Parkstad Limburg Stadion zijn na afloop van de wedstrijd Roda JC - MVV vernielingen aangericht.
Op sociale media gaan beelden rond van een enorme ravage op de toiletten. Ook werden er in het uitvak stoelen gesloopt en in de gracht gesmeten.

Stoelen

De derby werd kort stilgelegd nadat er vuurwerk was afgestoken. Ook werden na afloop en tijdens de wedstrijd bekertjes en stoelen het veld op gegooid. Maar doordat er netten voor het uitvak hingen, kwam niet alles op het veld terecht.

Politiemacht

Voor het stadion was een grote politiemacht opgetuigd. Het was voor het eerst in vier jaar dat er weer MVV-fans in het stadion van Roda waren. Dat kwam door corona, maar ook door onderlinge spanningen. In totaal waren er 500 uitsupporters aanwezig.

Controle

De Maastrichtse supporters werden meteen na de wedstrijd per bus teruggebracht richting Maastricht, nog voordat de Roda-aanhang op de hoofdtribune het stadion mocht verlaten. Terug in Maastricht werden de supporters bij het verlaten van de bus nog gecontroleerd door een grote politiemacht, om de raddraaiers eruit te pikken.
De wedstrijd tussen Roda en MVV eindigde in 1-0. Pas in de laatste minuten werd de wedstrijd beslist door een goal van de Kerkraadse ploeg.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!