Regenboogbankje Schinnen na vernielingen weer terug

Het regenboogbankje in Schinnen dat sinds de onthulling vorig jaar oktober tot twee keer toe werd beklad, is weer terug in een nieuwe hoedanigheid.
Burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen onthulde het bankje 2.0, dat door de organisatie zo wordt genoemd, zaterdagochtend.

Grondwet

Nieuw aan het bankje is de tekst van Artikel 1 van de Nederlandse Grondwet dat erop is geschreven: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht, handicap, seksuele gerichtheid of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."

Voor iedereen

Volgens initiatiefnemer John Niessen geeft Artikel 1 aan dat het bankje voor iedereen bedoeld is. "We hopen dat het nu duidelijk is dat het niet alleen voor de LHBTI gemeenschap bedoeld is, maar we vragen respect voor iedereen"

Bang voor nieuwe vernielingen

Nu het bankje weer op zijn vertrouwde plek staat is de kans aanwezig dat het bankje opnieuw vernield zal worden. Burgemeester Geurts is zich ervan bewust dat dat zou kunnen gebeuren. "Misschien moeten we het dan wel als symbool laten staan. Het symbool van respect en ook van disrespect. Dat we dat laatste niet willen hebben."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!