Hond in beslag genomen na bijtincident

Stockfoto © iStock
De dierenpolitie heeft vrijdagavond in Venlo een hond in beslag genomen. De hond had de moeder van het baasje aangevallen.
Dat meldt de dierenpolitie Venlo-Beesel op Facebook.

Ernstig letsel

De moeder van het baasje liet de hond vrijdagavond uit toen het beest de vrouw uit het niets aanviel. Het slachtoffer werd meerdere keren gebeten met ernstig letsel tot gevolg. Omstanders schoten de vrouw te hulp en wisten de hond aan een lantaarnpaal vast te binden. Uiteindelijk is het dier in beslag genomen.

Gedragsonderzoek

De hond zal nu een gedragsonderzoek moeten ondergaan. Zo wordt onder meer bekeken waarom het dier plots zo agressief reageerde. Dit kan tot gevolg hebben dat de hond verplicht een muilkorf moet dragen. "Of in het ergste geval zal de hond geëuthanaseerd moeten worden. Laten we hopen dat na onderzoek zal blijken dat dit niet noodzakelijk is", schrijft de dierenpolitie.

Voorkomen

Naast het incident roept de dierenpolitie hondeneigenaren ook op om vreemd gedrag van de hond te laten onderzoeken. "Mochten eigenaren van honden merken dat hun eigen hond af en toe agressief reageert op andere honden, mensen of in andere situaties, denk er dan vooral aan dat er oplossingen zijn om bijtincidenten te voorkomen. Hou de hond altijd kort bij je aan de lijn of doe de hond een muilkorf om. Met de hond op training gaan is ook een van de mogelijkheden."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!