Sander Kleikers wordt nieuwe perschef Jumbo-Visma

Sander Kleikers. © L1 (Archief)
Sander Kleikers verruilt de sportjournalistiek voor werk bij een succesvolle wielerploeg. De presentator uit Geleen wordt de nieuwe Head of Press and Communications bij Jumbo-Visma.
Dat meldt zijn huidige werkgever, Eurosport. Hij keert er in 'wielerjaar 2024' niet terug als commentator, presentator en verslaggever.

Jumbo-Visma

Per 1 december volgt Kleikers (47) Ard Bierens op. Naast perszaken wordt hij ook verantwoordelijk voor het 'strategische aspect van de communicatie'. "Ik ga mijn twee professionele liefdes, wielrennen en communicatie, nog meer verenigen in een nieuwe uitdaging: manager communicatie bij Team Jumbo-Visma", reageert Kleikers bij Eurosport. Hij noemt Jumbo-Visma 'de beste wielerploeg ter wereld'.

Sander Kleikers

Kleikers werkte jarenlang bij L1. Van 2002 tot en met 2019 was hij programmamaker, presentator, talkshow-host, eindredacteur en (sport)verslaggever. Sinds januari 2018 behoort hij tot de vaste kern van commentatoren en verslaggevers bij Eurosport. Hij deed onder andere verslag van de Giro d'Italia en presenteerde wielershows als Kop over Kop. Ook was hij gastheer tijdens de huldiging van Tom Dumoulin op het Vrijthof toen de renner de eindzege pakte in de Giro.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!