Toeleverancier Nedcar zoekt nieuwe toekomst

De hallen van ISL Logistics in Sittard © L1 (Achille Prick)
Nog een paar maanden en dan rolt de laatste Mini bij VDL Nedcar in Born van de band. Duizenden mensen zijn hun baan kwijt, maar ook toeleveranciers hebben het nakijken.
Al worden er ook al nieuwe plannen gemaakt.

Uitlaten

Tot voor kort stonden de de hallen van ISL Logistics in Sittard vol met uitlaten. Daar in elkaar gezet en klaar voor transport naar de even verderop gelegen autofabriek. Uitlaten voor onder de Mini. Maar daaraan komt zoals bekend per 1 maart een einde. "Het is leger aan het worden", zegt vestigingsmanager René Louis. "Op het hoogtepunt had ik hier 110 mensen werken, nu zijn het er nog zo'n 20. Het is geen fijne tijd, heb heel wat collega's naar huis moeten sturen. Vreselijk."

Iets nieuws

Maar het bedrijf probeert weer iets nieuws te verzinnen. "Zowel bedrijven als particulieren gebruiken steeds meer elektrische apparatuur. En veel mensen weten het niet, maar die apparatuur moet goedgekeurd worden en ook onderhouden worden. En dat willen wij hier nu gaan doen."

Omgeschoold

Inmiddels is een handvol collega's al omgeschoold en oefenen ze in een aparte hoek van het bedrijf. "Dit is een poolschroef die uitgebeten is door het zuur", zegt Fabiano op den Kamp die boven een accu hangt. "Die ga ik even losdraaien en de boel schoonmaken." Fabiano is een van de werknemers die is omgeschoold. "Het was geen leuke tijd om afscheid te moeten nemen van collega's, maar ik hoop toch dat we hiermee weer wat nieuw werk kunnen krijgen."

Busje

Manager Louis heeft werk voor een man of dertig tot veertig nodig om rendabel te zijn. "We gaan er tegenaan." Fabiano heeft er zin in, want straks kan hij misschien met een eigen busje langs de klanten. "Dat is leuker dan binnenzitten, toch?"
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!