Zorgautoriteit blokkeert overname dokterspraktijken

Huisarts © iStock
De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) geeft geen toestemming voor de overname van twee huisartsenpraktijken in Bergen op Zoom door Co-Med, een veel bekritiseerde commerciële huisartsenketen met hoofdkantoor in Maastricht.
De NZa is er niet van overtuigd dat Co-Med kan garanderen dat er na 1 januari 2024 'voldoende huisartsenzorg beschikbaar is voor de patiënten van beide praktijken'.

Met pensioen

De huisartsen van de twee praktijken gaan met pensioen en Co-Med heeft volgens de NZa "onvoldoende concreet gemaakt" hoe de zorg voor de patiënten wordt voortgezet.
De Zorgautoriteit verwijst bovendien naar twee eerdere overnameplannen die niet goed zijn verlopen. "Co-Med had toen wel maatregelen getroffen voor de voortzetting van de huisartsenzorg, maar in beide gevallen konden ze dat niet waarmaken." De aanvraag is toen ingetrokken en de overname teruggedraaid.

Huisartsenzorg

De NZa neemt contact op met de grootste zorgverzekeraar in Bergen op Zoom om ervoor te zorgen dat de huisartsenzorg voor de patiënten daar toegankelijk blijft.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!