Ook Hout-Blerick overstag: alleen roetveegpieten bij intocht

In de gemeente Venlo zouden alleen in Hout-Blerick naast roetveegpieten ook Zwarte Pieten aanwezig zijn. © ANP
Ook in Hout-Blerick wordt Sinterklaas dit jaar bij de intocht uitsluitend vergezeld door roetveegpieten. Daarmee is dat in de hele gemeente het geval.
Alleen in Hout-Blerick zouden naast roetveegpieten ook Zwarte Pieten aanwezig zijn. Kindervakantiewerk Hout-Blerick komt daar nu toch op terug, meldt Omroep Venlo.

Plezier en veiligheid

"Sinterklaas is een kinderfeest waarbij voor ons het plezier van de kinderen in Hout-Blerick centraal staat", schrijft de organisatie op Facebook. "Ontwikkelingen hebben ervoor gezorgd dat dit plezier, maar ook de veiligheid, alleen gewaarborgd kan blijven door met Sinterklaas af te spreken dat er alleen roetveegpieten meekomen tijdens de intocht in Hout-Blerick."

Demonstratie

Alle andere stadsdelen van Venlo hadden de overstap naar roetveegpieten al gemaakt of waren dat dit jaar al van plan. Actiegroep Kick Out Zwarte Piet verstoorde woensdagavond een vergadering van de Venlose gemeenteraad om te protesteren tegen Zwarte Piet en minimale aanpassingen zoals grijze pieten. Met de aanpassingen in Hout-Blerick lijkt het erop dat de actievoerders hun doel in de gemeente Venlo hebben bereikt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!